Oferte locuri de munca top

Profituri bune pentru producatorii de materiale de constructii

Creșterea cererii și a prețurilor materialelor de construcții au făcut ca producătorii respectivi să înregistreze profituri în creștere.

Un astfel de producător este Macofil S.A., din Târgu Jiu, al cărei profit net a crescut cu un sfert față de cel de anul trecut, în perioada similară.

Societatea produce şi comercializează materiale folosite în construcții: cărărnidă, prefabricate din beton – stâlpi electrici, tuburi de canalizare, pavele de diferite forme și culori, rnortare şi betoane, elemente pentru poduri si podete, etc., precum și agregate de balastieră.

În primul semestru al acestui an a realizat o cifră de afaceri de peste 26,59 milioane lei, mai mare cu 6,5% față de cea din perioada similară a anului trecut.

Profitul net a fost de 4.927.556 lei, mai mare cu circa 26,5% față de cel obținut în semestrul I din anul 2020.

Datoriile ce trebuie plătite într-o perioadă mai mare de un an au scăzut cu peste 14%, datorită achitării unei părți din creditele pentru investiții. Disponibilitățile bănești au crescut mai mult decât dublu, ajungând la circa 20,5 milioane lei la finele lunii iunie a.c..

Numărul mediu de salariați de la Macofil S.A. s-a menținut la 216 persoane.

Ponderea produselor pe categorii în producția semestrului I 2021 se prezintă astfel: Produse ceramice = 65,34%, Prefabricate = 29,56% , Agregate de balastieră = 5,10%.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus