Oferte locuri de munca top

Profit mai mult decat dublu pentru Cemacon

Producătorul de materiale de construcții Cemacon a reușit ca în primele 6 luni ale acestui ani să-și majoreze cifra de afaceri cu aproape 50%, în comparație cu primul semestru al anului trecut. În același timp profitul a crescut mai mult decât dublu.

Compania Cemacon SA este deținută de frații Pavăl, proprietarii rețelei Dedeman de desfacere a materialelor de construcții. Cemacon produce și comercializează cărămizi pentru construcții.

Astfel, în semestrul I compania a înregistrat o cifră de afaceri de 83.92 milioane lei, un record comparativ cu perioade similare din anii precedenți. Creșterea de 46%, față de primul semestru al anului trecut, este datorată unui context de piață favorabil și îmbunătățirea consumului în zona materialelor de construcții.

Activitatea operațională s-a desfășurat normal, societatea punând în funcțiune o modernă centrală de cogenerare, achiziționată parțial prin fonduri europene, conform directorului general al companiei Cemacon SA, Liviu Ionel Stoleru.

De asemenea, tot în această perioadă, variația stocurilor a înregistrat valori mai mici față de perioada precedentă, ca urmare a decalajului dintre cantitățile produse și cele vândute în semestrul I 2021.
Cheltuielile cu materiile prime și materialele, precum și cheltuielile operaționale au înregistrat o creștere, prin comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, din mai multe perspective.

A avut loc o creștere generală a prețurilor de achiziție la nivelul pieței, pe care toți jucătorii au resimțit-o și care a avut impact direct în costurile de producție, explică domnul Stoleru.

Pentru perioada încheiata la 30 iunie 2021, compania a înregistrat un profit operațional de 31.074.624 lei și un profit net de 21.554.621 lei.

„Sectorul materialelor de construcții traversează o perioadă caracterizată de un nivel ridicat al cererii și o lichiditate crescută în piață; constrângerile vin dinspre limitările de capacitate de producție și dinspre crețterile semnificative de prețuri la principalele elemente care determină costul de producție – gazul, energia electrică, combustibilii, lemnul etc. Influentele negative dinspre costuri s-au resimțit mai degrabă în a doua parte a semestrului astfel că profitabilitatea după primul trimestru este una record”, a mai spus directorul general al societății Cemacon.

Acțiunile Cemacon sunt deținute de societatea Paval Holding SRL (77,81%) și PIF Industrial (16,67%), iar alți acționari dețin restul de 5,5%.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus