Oferte locuri de munca top

Profit injumatatit pentru dezvoltatorul imobiliar Impact  

Cu mai mult de jumatate (55%) au scazut, in primul trimestru al acestui an fata de perioada similara a anului trecut, veniturile din vanzarea proprietatilor imobiliare inregistrate de Impact Developer & Contractor SA.

Astfel, daca in trimestrul I al anului trecut veniturile nete au fost de 50,87 milioane lei, în perioada ianuarie-martie anul acesta au ajuns la peste 23 milioane lei.

Profitul brut a scazut cu 57%, ajungand la 10,92 milioane  lei in trimestrul I din acest an.

Scaderea a rezultat din comparatia cu datele din primul trimestru al anului trecut cand  din 100 de unitati locative vandute, 70 au fost catre Primaria Municipiului București.

Cum anul acesta nu a mai fost un contract similar, vanzarile au fost mai mici, de numai 50 de locuinte.

Pentru a doua jumatate a anului 2020, Impact SA asteapta inregistrarea in venituri a 15,25 milioane lei aferent vanzarii unui teren din Constanta pentru care a fost incheiat un contract de vanzare la sfarsitul anului trecut.

Prevanzari

La finele lunii martie, dezvoltatorul avea semnate precontracte de vanzare-cumparare si rezervari pentru 286 de apartamente din Greenfield si Luxuria cu o valoare de circa 158,4 milioane lei, estimat ca se vor transforma in venituri.

Continuarea lucrarilor de constructie pentru proiectul Luxuria si demararea proiectelor Greenfield IV si Boreal Plus Constanta coroborat cu vanzarea apartamentelor finalizate din Greenfield au condus la crestere stocurilor cu 2% la 31 martie 2020, comparativ cu 31 decembrie 2019.

Tot in primul trimestru al anului 2020, au fost utilizate creditele de investitii contractate de la UniCredit Bank pentru finantarea primelor doua faze ale proiectului Luxuria, acesta fiind motivul principal pentru cresterea soldului imprumuturilor bancare cu 18% in intervalul analizat.

Stocul de locuinte

La 31 martie 2020 existau in stoc un numar de 213 de apartamente si case complet finalizate, avand o suprafata construita desfasurata de 19.994 mp si o valoare contabila de circa 50,2 milioane lei.

Perspectivele Impact pana la sfarsitul anului

Pana la sfarsitul anului 2020, societatea vrea sa finalizeze primele doua faze ale proiectului Luxuria (232 si 268 apartamente). Totodată, va continua lucrarile pentru a treia faza a proiectului Luxuria (130 de apartamente).

De asemenea, societatea estimeaza ca pana la sfarsitul anului va obtine autorizatiile de constructii si va demara lucrarilor pentru Greenfield IV si Boreal Plus Constanta.

Finantarea celei de-a treia faze a proiectului Luxuria, Greenfield IV si Boreal Plus Constanta este in prospectare.

 

 

 

Citiți și:

Locuinte colective si supermarket, in pregatire

O cladire din centrul Capitalei, transformata cu aproape 16 mil euro

O multinationala pregateste terenul pentru extinderea productiei

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2020

Sus