Oferte locuri de munca top

Profit de 11,8 mil. euro pentru Sonae Sierra

1466.jpg Sonae Sierra, specialistul international in centre comerciale, a inregistrat pe primele trei luni ale acestui an un profit net de 11,8 milioane euro. In aceeasi perioada, profitul direct a fost de 11,7 milioane euro, ceea ce reprezinta o scadere cu 22% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar EDIBTA a atins 25,6 milioane euro, ceea ce reprezinta o scadere cu 11% fata de aceeasi perioada a anului 2013.
Profitul direct a fost influentat, in principal, de vanzarea unor active din Spania si Italia, devalorizarea realului brazilian si prin costurile suplimentare alocate de catre companie pentru pregatirea intrarii pe noi piete.
*Rata de ocupare a portofoliului de aproape 95%
In perioada analizata, a continuat redresarea portofoliului din Europa, tendinta care a inceput sa se manifeste in al doilea semestru al anului 2013, lucru reflectat in cifra mai mare a vanzarilor chiriasilor, in timp ce portofoliul din Brazilia si-a mentinut acelasi ritm bun de dezvoltare.
Chiriasii din portofoliul european au inregistrat o crestere cu a vanzarilor 0,5%, atingand un varf de crestere de 2,7% in Portugalia si in Italia, comparativ cu aceeasi perioada din 2013, desi efectul pozitiv al vanzarilor de Paste se va reflecta abia in vanzarile din aprilie.
Rata globala de ocupare a portofoliului a fost de 94,6%, cu 0,7% mai putin fata de aceeasi perioada din 2013, in contextul in care ratele de ocupare si vanzarile de pe piata imobiliara din Europa sufera inca, urmare a impactul negativ al situatiei economice actuale.
Conform afirmatiilor lui Fernando Guedes de Oliveira, CEO Sonae Sierra, „primul trimestru al anului 2014 a consolidat tendinta de redresare a performantei operationale a portofoliului nostru din Europa. As dori de asemenea sa subliniez ca in aceeasi perioada am refinantat datoriile a trei active din Portugalia, reprezentand 156 milioane euro in total, si am sporit activitatea defurnizare de servicii pentru terte parti, unde am semnat noi contracte in doua noi regiuni geografice.”
*Refinantarea datoriilor
Un alt element demn de subliniat pentru acest trimestru este acela ca Sonae Sierra a reusit sa refinanteze datoriile a trei centre comerciale, reprezentand 156 milioane euro in total, ceea ce reflecta increderea bancilor nationale si internationale in soliditatea managementului Companiei si in activele sale.
*Proiecte noi in constructie
In primele trei luni ale acestui an, Sonae Sierra a demarat constructia a doua noi proiecte. Localizat in Bucuresti, Romania, centrul comercial ParkLake, ce urmeaza sa fie inaugurat in 2016, reprezinta o investitie de 180 milioane euro. Centrul va avea o oferta comerciala diversificata si de calitate dispusa pe 70.000 mp suprafata totala inchiriabila, cu aproximativ 200 de magazine si o parcare interioara cu 2.600 de spatii de parcare. La Sao Paolo, in Brazilia, au inceput lucrarile de extindere si modernizare pentru centrul comercial Franca Shopping, lucrari programate a fi finalizate spre sfarsitul anului 2014.
La 31 martie anul acesta, Sonae Sierra inregistra o valoare a activelor nete de 1,029 miliarde euro. Aceasta valoare reprezinta o crestere de 2% fata de valoarea din luna decembrie 2013. Cresterea se datoreaza mai ales Profitului Net din aceasta perioada si unei variatii favorabile a realului brazilian (intre 31 decembrie 2013 si 31 martie 2014).
Sonae Sierra calculeaza valoarea activelor nete (NAV)in conformitate cu liniile directoare publicate de INREV (Asociatia Europeana a Investitorilor in Entitati Imobiliare Necotate la Bursa) in 2007.

Sus