Oferte locuri de munca top

Profit aproape dublu din comertul cu profile de aluminiu

În pofida scumpirii materiilor prime și a materialelor de construcții, un comerciant de profile de aluminiu a obținut în primul semestru al acestui an profturi aproape duble față de cele din perioada similară a anului trecut.

Filială a unui producător grec de sisteme de profile din aluminiu pentru construcții, Alumil Rom Industry SA comercializează în țara noastră profile de aluminiu și accesorii, echipamente pentru tâmplărie din aluminiu, uși interioare și panouri de aluminiu.

Cifra sa de afaceri pe primul semestru a fost mai mare cu peste 28% față de cea din primul semestru al anului trecut.

Societatea a înregistrat profit din exploatare în valoare de peste 4,73 milioane lei, în creștere cu circa 98% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Montaj mai scump al placilor ceramice, in provincie

În perioada de raportare profitul net s-a ridicat la peste 3,85 milioane lei, fiind mai mare cu peste 96% față de cel din semestrul I 2021.

Societatea a făcut și stocuri importante.
În numai jumătate de an, stocurile au crescut cu peste 70% față de decembrie 2021, ajungând la valoarea de peste 35,65 milioane lei.

Reprezentanții firmei spun că această creștere a stocurilor ”este coroborată în principal cu majorarea prețurilor la profile și accesorii, comparativ cu anul 2021, precum și cu sezonalitatea vânzărilor pe parcursul unui an și

aprovizionarea la sfârșitul lunii iunie 2022 a unor stocuri pentru proiecte ce se vor derula în a doua jumătate a anului 2022.”

Creanțele comerciale ale societății au înregistrat o creștere 30,5%, ajungând la valoarea de circa 16 milioane de lei, la finele primului semestru.

 

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 5/ iulie-august 2022

Sus