Oferte locuri de munca top

Productia din industria constructiilor metalice a crescut comparativ cu 2013

1841.JPG *Industria produselor din metal
Industria constructiilor metalice si a produselor din metal (exclusiv masini, utilaje si instalatii) a inregistrat o scadere a productiei in luna aprilie comparativ cu luna anterioara cu 7% (serie bruta) si 8,7% (serie ajustata), potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica.
De asemenea productia din industria constructiilor metalice a scazut in aprilie fata de aceeasi luna a anului precedent cu 12,1% (serie bruta) si cu 10,5% (serie ajustata).
In perioada 1 ianuarie-30 aprilie 2014 comparativ cu acelasi interval al anului trecut s-a remarcat o crestere a productiei industriale cu 7,9% (serie bruta) si cu 10,2% (serie ajustata).
*Industria metalurgica
In industria metalurgica productia a scazut in luna aprilie fata de luna precedenta cu 6,4% (serie bruta) si cu 6,7% (serie ajustata).
Scaderi ale productiei au fost inregistrate in luna aprilie si comparativ cu aceeasi luna a anului precedent, cu 4,3% (serie bruta) si cu 4,7 (serie ajustata).
In schimb rezultatele inregistrate in primele patru luni ale anului 2014 au fost mai bune fata de acelasi interval al anului trecut, productia industriala a crescut cu 1,7% (serie bruta) si cu 3,3% (serie ajustata).
In luna aprilie 2014, productia industriala nationala a scazut fata de luna precedenta atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 3,0%, respectiv cu 0,3%.
Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, productia industriala a crescut cu 2,6% ca serie bruta, respectiv cu 5,9%, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.
In perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2014, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2013, productia industriala a crescut ca serie bruta cu 8,1%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 9,5%.

Sus