Solplanet x AeroFix

Producatorul de ambalaje flexibile Somplast Nasaud a fost preluat

Pachetul majoritar de acțiuni al companiei Somplast SA din Năsăud, producătoare de ambalaje flexibile, a fost achiziționat de TeraPlast SA. Achiziția este finanțată din vânzarea terenului pe care funcționa depozitul TeraPlast din Brașov. Acesta a fost vândut recent cu 1,3 milioane de euro, iar activitatea depozitului va fi relocată începând din ianuarie 2021 într-un spațiu din cadrul parcului industrial Electroprecizia în Sacele.

Somplast deține în Năsăud 20.000 de mp de hale, din care în prezent sunt utilizate doar 25%. Pe lângă produsele pe care le fabrică, compania este și reciclator autorizat de produse din polietilenă.

TeraPlast SA, compania-mamă a Grupului TeraPlast, urmează să preia controlul asupra Somplast dupa primirea avizului de la Consiliul Concurenței.

De asemenea, compania studiază perspectivele și altor tranzacții în România și în străinătate.

Am decis achiziția Somplast deoarece este deja prezentă pe piața de folii pe care urmează să intrăm în 2021 odată cu investiția făcută de TeraPlast Folii Biodegradabile SRL.” a declarat Alexandru Stănean, CEO TeraPlast.

Grupul TeraPlast are aprobate pentru cofinanțare cu ajutor de stat proiecte de investiții în valoare de 31 de milioane de euro. Pentru acestea, TeraPlast va primi în total 14,7 milioane de euro ajutor de stat.

Proiectele vizează extinderea capacității de producție a liniei de business Instalații si fabricarea de ambalaje biodegradabile. În urma proiectelor, vor fi create peste 200 de noi locuri de muncă.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus