Oferte locuri de munca top

Producatori de energie eoliana, preluati de investitori americani

Companii producătoare de energie eoliană din țara noastră, deținute de către investitori germani, vor fi preluate de fonduri de investiții din Statele Unite.

Consiliul Concurenței a autorizat, din punct de vedere al securității naționale, tranzacția prin care GIP Gutenberg GmbH achiziționează compania wpd offshore Gmbh și, implicit, trei SRL-uri din țara noastră:  wpd offshore Black Sea 1, wpd offshore Black Sea 2 și wpd offshore Romania.

GIP Gutenberg GmbH, Germania, este controlată de fonduri de investiții din Statele Unite ale Americii.

GIP investește pe piața infrastructurilor de energie, transport, apă și deșeuri.

La rândul său, wpd offshore GmbH a fost fondată de doi oameni în Bremen în 1996, și este un dezvoltator și operator activ la nivel global de parcuri eoliene și de parcuri solare. Are 3.500 de angajați în 28 de țări și a instalat 2.550 de turbine cu o putere de 5.740 MW.

Firmele din România au fost înființate pentru dezvoltarea de centrale eoliene în Marea Neagră, în conformitate cu prevederile legale ce stabilesc drepturile pentru inițierea și derularea proiectelor offshore.

Proiect de constructii civile de 40 mil euro, in curs de aprobare

Dacă din punct de vedere al Legii concurenței, Consiliul Concurenței autorizează tranzacțiile în care companiile implicate au cumulat o cifră de afaceri de 10 milioane de euro sau, individual, o cifră de afaceri de 4 milioane de euro pe teritoriul României, în cazul investițiilor străine directe din afara Uniunii Europene, autoritatea de concurență analizează tranzacțiile are au ca obiect anumite domenii de activitate și a căror valoare depășește două milioane de euro.

În cazul în care operațiunea are un impact semnificativ asupra securității sau ordinii publice sau prezintă riscuri sau amenințări semnificative la adresa acestora, sunt analizate şi investiţiile străine directe care nu depăşesc pragul de 2 milioane de euro.

Conform analizelor și evaluărilor efectuate de către instituțiile cu competențe legale în domeniu, Consiliul Concurenței a anunțat că nu au fost descoperite elemente care ar putea determina sau favoriza riscuri și/sau amenințări la adresa securității naționale.

Sus