Oferte locuri de munca top

Primul apel de proiecte europene în cadrul programului România Bulgaria

granitaProiectele de infrastructură de la graniţa cu Bulgaria ar putea primi finanţare europeană în cadrul primului apel de proiecte lansat în această săptămână.

Autorităţile contractante pot depune ofertele de participare până la sfârşitul lunii iunie pentru proiectele “soft “, respectiv sfârşitul lunii septembrie pentru proiectele “hard”.

Bugetul primului apel de proiecte se ridică la peste 200 de milioane de euro şi vizează axele prioritare 1,2,3 şi anume domeniile transport, mediu, situaţii de urgenţă.

Axa prioritară 1 vizează proiecte de  dezvoltare şi coordonare a sistemelor de transport transfrontalier, pentru conectarea reţelei de transport TEN-T şi creşterea siguranţei transportului pe apă.

Astfel targetul pentru anul 2018 este reabilitarea a 60 de km de drum la frontiera România-Bulgaria şi ar trebui să ajungă până la 120 de km în 2023. De asemenea până în 2023 ar trebui elaborate un număr de 30 de studii de fezabilitate sau sisteme de management al traficului. La acestea se adaugă reabilitarea a 20 de km de cursuri de apă. Valoarea investiţiilor din fonduri europene în axa 1 a dezvoltării infrastructurii a fost stabilită la 80 de milioane de euro până în 2023, potrivit Ghidului Beneficiarului.

În cadrul întâlnirii din această săptămână comitetul de monitorizare a proiectului transfrontalier a stabilit conţinutul ghidului beneficiarului pentru aceste proiecte şi criteriile de eligibilitate pentru proiectele din cadrul celorlalte axe.

Sus