Oferte locuri de munca top

Primele documentatii pentru construirea fabricii Nokian au fost avizate

Primele documentații premergătoare investiției firmei Nokian în construirea în țara noastră a unei fabrici de anvelope pentru autoturisme au fost avizate.

Noua fabrică va fi amplasată pe terenul fostului CET II din municipiul Oradea.

Proiectul face parte dintre cele analizate de Comisia municipală de urbanism și amenajare a teritoriului, coordonată de viceprimarul Marcel Dragoș.

„Vorbim de un proiect foarte important, care propune realizarea unui ansamblu industrial de producție și depozitare pentru producția de anvelope, dar și realizarea de drumuri și platforme interioare, parcări auto, parcări autocamioane, acces rutier, acces feroviar și branșamente utilități. Tot în cadrul proiectului se va amenaja o suprafață considerabilă de zonă verde”, a precizat viceprimarul Marcel Dragoș.

Astfel, Ascom Internațional S.R.L și Aloref S.R.L au solicitat aviz Arhitect Șef pentru elaborarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) în vederea construirii unei clădiri industriale pentru Nokian Tyres, pe strada. Ogorului, nr. 36.

În prima fază se propune construirea a două corpuri de clădire: unul cu destinația de hală de producție cu suprafața de 42.926 mp și celălalt cu destinația de hală de depozitare cu o suprafață de 40.181 mp.

Cele două obiective fac parte dintr-un plan de dezvoltare mai amplu, care se va derula etapizat și care va fi studiat ulterior printr-un Plan Urbanistic Zonal (PUZ).

„Prima etapă, aceasta de Plan Urbanistic de Detaliu, cuprinde două faze, faza 1.1, care reprezintă construirea celor două hale și faza 1.2, care prevede realizarea celei de-a treia hale, cea de mixing, care va cuprinde spații de producție și depozitare materii prime. Astfel, doar în cadrul PUD-ului, suprafața totală construită va fi de 88.817 mp, suprafața desfășurată de 94.194 mp, iar spațiile verzi amenajate de 92.387 mp”, a precizat Radu Fortiș, arhitectul-șef al orașului.

O noua unitate de procesare, cu peste 8 mii mp scd

La finalul investiției, după implementarea fazei 1.2, respectiv a fazelor finale preconizate (faza 2 și 3), se va ajunge la o suprafață totală construită de 256.843 mp, respectiv o suprafață desfășurată de 549.534 mp și 109.907 mp de spații verzi amenajate.

Lucrările de construire sunt programate să înceapă la începutul anului viitor, iar primele anvelope sunt estimate a fi produse în a doua jumătate a anului 2024.

Capacitatea anuală a fabricii va fi de 6 milioane de anvelope, cu potențial de extindere în viitor. Investiția totală este estimată la aproximativ 650 de milioane de euro.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus