Oferte locuri de munca top

Primarul din Năvodari arestat pentru prejudicii de peste 100 mil. lei

primarul Nicolae Matei

primarul Nicolae Matei

Primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, a fost arestat preventiv pentru abuz în serviciu, dare de mită şi constituirea unui grup infracţional organizat. Prejudiciile cauzate de primar sunt estimate la 104,99 milioane lei.

În perioada 2010 – 2011 primarul Năvodariului a reconstituit dreptul de proprietate asupra mai multor terenuri situate în intravilanul localităţii Năvodari, pe malul Mării Negre, cu încălcarea dispoziţiilor legale.

Astfel, Nicolae Matei a vândut în iulie 2012 trei terenuri în suprafaţă de 20,6419 ha, 15,9850 ha şi 25,090 ha la preţul derizoriu de 275.500 lei, cauzând oraşului o pagubă de 1,85 milioane lei. Contractul de vânzare-cumpărare pentru cele trei terenuri a fost încheiat cu SC Dormarbib Group.

Într-un demers separat primarul Năvodariului a încheiat, în decembrie 2012, un contract de schimb cu sultă (sumă de compensare) prin care urma să transmită dreptul de proprietate asupra a patru terenuri, în suprafaţă totală de 12.055 mp şi a achitat o sultă de 2.590 lei, iar în schimb, a primit de la SC Dormarbib Group SRL suprafaţa de 7.315 mp teren, situată în intravilanul oraşului Năvodari. Prejudiciul ar fi putut să se ridice la suma de 4,92 milioane lei în dauna primăriei, sumă dată în principal de diferenţa între valoarea de piaţă a terenurilor şi cea la care urmau să fie schimbate, la care de adaugă sulta.

De asemenea în octombrie 2010, în baza unei înțelegeri preexistente, Nicolae Matei a dat Eugeniei Jianu care, pe atunci judecător în cadrul Judecătoriei Constanța, un teren în suprafață de 500 mp, situat în orașul Năvodari, în legătură cu îndeplinirea unor acte prin care s-au vătămat drepturile și interesele orașului Năvodari.

Pentru săvârşirea tuturor acestor infracţiuni Nicolae Matei a primit foloase necuvenite.

În decembrie 2012 primarul Nicolae Matei a fost trimis în judecată de către procurorii DNA pentru dare de mită.

Sus