Oferte locuri de munca top

Primaria Oradea solicita fonduri europene pentru reabilitarea a 22 blocuri

untitledAplicatiile de finantare si cheltuielile aferente pentru reabilitarea termica a 22 de blocuri de locuinte din municipiul Oradea au fost aprobate de consiliul local in sedinta din aceasta saptamana. Pana in data de 15 septembrie, municipalitatea va depune la ADR Nord-Vest documentatia necesara obtinerii finantarii nerambursabile prin Programul Operational Regional.
Lucrarile care se vor realiza in cadrul acestui proiect, finantat prin Programul Operational Regional – Axa prioritara 1, sunt: repararea si izolarea conductelor din subsolul blocului (de apa calda si de energie termica), izolarea cu polistiren a planseului tehnic al subsolului, izolarea fatadei cladirii cu polistiren, inlocuirea tuturor geamurilor cu tamplarie termoizolanta. Totodata se vor zidi parapetii si se vor inchide toate balcoanele cu sistem termopan, se va inlocui daca este cazul usa de la acces in fiecare bloc. In cazul acoperisului, daca este cu sarpanta se izoleaza termic cu polistiren, iar daca este de tip terasa se termohidroizoleaza. De asemenea, pe fiecare calorifer in parte se va monta cate un robinet cu termostat pentru ca locatarii sa poata sa-si regleze consumul in functie de nevoi.
In cazul in care 50 %+1 dintre aceste familii au un venit net pe membru de familie de pana la 150 de euro, contributia este de 30% pentru Primaria Oradea iar locatarii 10%; daca jumatate plus 1 dintre locatari au venit net intre 150-350 euro la nivel de membru de familie, atunci cele 40% se impart in mod egal intre locatari si Primaria Oradea (20% Primaria Oradea – 20% locatari), iar daca veniturile nete realizate sunt intre 350-500 euro, atunci Primaria Oradea va suporta 10% din costuri, iar locatarii 30% din valoarea costurilor totale.

Sus