Oferte locuri de munca top

Primăria Bucureşti a împrumutat 2,2 mld. lei

PMBPrimăria Capitalei s-a împrumutat prin punere în vânzare a unei emisiuni de obligaţiuni municipale de 2,2 miliarde de lei. Dobânda media a obligaţiunilor este de 3,98% în lei.

Programul de emisiuni de obligaţiuni este destinat să ramburseze emisiunea de 500 de milioane de euro contractată în 2005 şi scadentă anul acesta.

Plasarea şi decontarea ofertei de obligaţiuni, vândute către investitori instituţionali din România şi alte cinci ţări precum şi persoane, s-a încheiat pe 5 mai 2015.
Oferta a fost structurată în patru tranşe, de 3,5,7 si respectiv 10 ani. Toate tranşele au fost suprasubscrise.

În medie, au cumparat obligaţiuni municipale aproximativ 40 de investitori instituţionali, diferiţi pe fiecare tranşă. Circa 20% din investitori au fost străini şi 80% români. Dintre investitorii români, cea mai mare pondere au avut-o băncile cu aproape 40%, urmate de fonduri de investiţii cu 27%, şi fonduri de pensii cu 15%. Au mai participat instituţii financiare internationale şi fonduri de asigurari.

Primarul general, Sorin Oprescu, a precizat: “Institutiile financiare au demonstrat ca au încredere în puterea oraşului Bucureşti, în modul în care este administrat şi manageriat, în viziunea şi strategia de dezvoltare a oraşului.“
Tranzacţia a fost intermediată de consortiul condus de Raiffeisen Bank Romania din care mai face parte BT Securities.
Emisiunile de obligaţiuni municipale vor fi tranzacţionate, începând de astăzi, 5 mai, la Bursa de Valori Bucureşti.

Sus