Solplanet x AeroFix

Primar, arhitect sef – urmariti penal pentru emiterea unei autorizatii de construire

Pentru emiterea, în urmă cu 5 ani, a unei autorizații de construire cu nerespectarea condițiilor stipulate în certificatul de urbanism, un fost primar, un fost arhitect șef și alți funcționari municipali sunt urmăriți penal.

Astfel, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții:
* Nicolae Robu, la data faptei primar al municipiului Timișoara,

* Emilian-Sorin Ciurariu, la data faptei arhitect – șef al municipiului Timișoara,

* Gabriela-Violeta Borcsi, la data faptei șef serviciu în cadrul Direcției Generale de Urbanism și Dezvoltare Urbană,

* Lucreția Croitoru, la data faptei consilier în cadrul Direcției Generale de Urbanism și Dezvoltare Urbană,

Aceștia sunt suspectați de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

Procurorii DNA susțin că, în cursul anului 2018, cu încălcarea prevederilor legale, suspecții în calitățile menționate mai sus, împreună cu alți funcționari din cadrul primăriei municipiului Timișoara, ar fi emis o autorizație de construire a unui imobil cu nerespectarea condițiilor stipulate în certificatul de urbanism.

Trei blocuri turn de locuinte, in pregatire spre a fi construite in provincie

Prin emiterea acelei autorizații ar fi fost creat un prejudiciu persoanelor vătămate din dosar, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit beneficiarilor imobilului vizat de autorizația de construire.

Suspecților li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

DNA face precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie  2023

Sus