Oferte locuri de munca top

Prima Casă trece cu brio de 2014

IMG_6213Plafonul Prima Casă poate acoperi toate solicitările până la finele anului 2014. Circa 710 milioane lei urmează să fie adjudecate de beneficiarii programului. Cifra include sumele neutilizate din plafonul de 500 milioane lei destinat inițial achiziționării locuințelor ANL.
Guvernul României a aprobat în această săptămână normele de implementare a programului „Prima casă”.
Imediat după publicarea Hotărârii de Guvern în Monitorul Oficial, sumele rămase neutilizate din plafonul total de 500 milioane lei destinat achiziționării locuințelor construite de ANL vor putea fi utilizate ca plafon general de garantare pentru achiziționarea tuturor tipurilor de locuințe.
Silvia Ciornei, președinte-director general Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN), a precizat:
„În perioada imediat următoare, numărul de solicitări depuse de beneficiarii programului Prima Casă va atinge un vârf, generat de realocarea sumelor destinate inițial pentru locuințele ANL.”
În anul 2014, FNGCIMM a acordat în cadrul programului Prima Casă circa 17.400 de garanții pentru finanțări accesate de circa 2,8 miliarde lei, valoarea finanțării medii în anul 2014 fiind de 160.000 lei.

Garanţia FNGCIMM SA – IFN este de maxim 80% din valoarea împrumutului, fără a depăși suma de 2,5 milioane euro/IMM şi se emite la solicitarea instituţiilor finanţatoare partenere, pentru finanţări aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de către finanţator.
FNGCIMM SA – IFN colaborează cu 30 instituţii financiare în baza unor convenţii de lucru.

Sus