Oferte locuri de munca top

Prima Casă, maxim istoric al solicitărilor de garantare

PascaniSolicitările de garantare în cadrul Programului Prima Casă au crescut cu aproximativ 30% de la debutul anului până în prezent față de aceeași perioadă a anului trecut.
De la începutul lui 2015, Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) a acordat un număr de aproape 6.800 garanții, cu o valoare de 555 milioane lei, ce au susținut credite în valoare de 1,11 miliarde lei. Valoarea medie a finanţării accesate a fost de aproximativ 165.000 lei.

Ritmul mediu al solicitărilor de garantare primite, în ultima perioadă, de către fond este de 220 de solicitări pe zi, față de 120 de  solicitări pe zi, cât se înregistrau în aceeași perioadă a anului trecut.

“Programul Prima Casă nu a fost niciodată mai accesat, iar acest lucru reprezintă o provocare pentru echipa FNGCIMM. Depunem eforturi considerabile pentru a accelera ritmul de acordare, pentru a asigura un flux simplu și rapid și facem apel la potențialii beneficiari să acorde o atenție sporită la întocmirea dosarelor”, precizează într-un comunicat reprezentanţii FNGCIMM.

În anii ce s-au scurs de la debutul programului, începând cu anul 2009, FNGCIMM SA a acordat aproape 139.000 de garanții, în valoare de circa 11,6 miliarde lei, pentru credite accesate în valoare de circa 23 miliarde lei.

Sus