Oferte locuri de munca top

Prima Casa: comision de gestiune 0,45% pe an pentru sem I 2017

Pentru primul semestru al anului 2017, comisionul de gestiune a garanțiilor acordate de FNGCIMM în cadrul programului „Prima casă” este calculat la soldul garanției statului și va fi fixat la 0,45% pe an, potrivit unui act normativ publicat în Monitorul Oficial.

De asemenea, finanțatorii care vor să solicite emiterea unei promisiuni de garantare Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, vor trebui să achite un comision de 0,15% pe an din valoarea promisiunii de garantare,

Totodată, actul normativ precizează că, în acest an, prima de garantare în cadrul Programului de garantare a creditelor pentru întreprinderi mici și mijlocii va fi de 1,99% din valoarea garanției prelungite de FNGCIMM.

„Prima de garantare, datorată de beneficiarul programului, este compusă din comisionul de risc cuvenit Ministerului Finanțelor Publice, la nivelul de 1,50% din valoarea garanției prelungite, și din comisionul de administrare cuvenit FNGCIMM, la nivelul de 0,49% pe an din valoarea garanției prelungite”, se arată în actul normativ.

Prin noul text legislativ, a fost aprobat comisionul de administrare pentru garanțiile acordate în cadrul Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, pentru anul 2017, la nivelul de 0,49% pe an, calculat la soldul finanțării garantate. Nu în ultimul rând, comisionul de risc va fi în valoare de 1% aplicat la valoarea garantată.

Pentru elaborarea Ordinului ministrului Finanțelor Publice, Anca Dragu, au fost avute în vedere prevederile din Hotărârea Guvernului nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului „Prima casă”, din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 92/2013 privind Programul de garantare a creditelor pentru IMM-uri, aprobată prin Legea nr. 8/2014, și din Normele metodologice de aplicare a OUG nr. 92/2013, aprobate prin HG nr. 936/2013, cu modificările și completările ulterioare.

 

Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia nov – dec 2016

Sus