Oferte locuri de munca top

Preturile vor creste in continuare, in toate activitatile

O creștere accentuată a prețurilor lucrărilor de construcții în perioada următoare este estimată de către managerii companiilor de profil, conform anchetei de conjuctură realizată de Institutul Național de Statistică (INS).

Astfel, potrivit estimărilor managerilor, odată cu venirea toamnei în activitatea de construcţii se va înregistra în următoarele trei luni o relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +2%).

O creștere redusă a volumului lucrărilor de construcții duce și încetarea angajarilor de muncitori. Managerii estimează și o stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural -2%).

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creștere accentuată a acestora (sold conjunctural +44 %).

Soldul conjunctural procentual este obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă.

160 apartamente, in prima etapa a unui nou ansamblu imobiliar

Industrie prelucrătoare

Managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni o relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +3%).

Și referitor la numărul de salariaţi ei estimează stagnare, soldul conjunctural fiind de 0% pe total industrie prelucrătoare.

În schimb, preţurile produselor industriale vor continua să crească: managerii prognozează creștere în următoarele trei luni (sold conjunctural +35%).

Comerţ cu amănuntul

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni tendinţă de creștere moderată a activităţii economice (sold conjunctural +12%).

Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creștere moderată (sold conjunctural +10%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +14%).

Managerii societăţilor comerciale estimează creștere accentuată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +49%).

Investitori straini isi vor mari capacitatile de productie din tara noastra

Servicii

Conform estimărilor din luna august, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +5%).

Stabilitate numărului de salariaţi (sold conjunctural -1%) este estimată de către manageri.

Conform opiniei lor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creștere (sold conjunctural +24%).

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 5/ iulie-august 2022

Sus