Oferte locuri de munca top

Preturile productiei industriale: cresteri semnificative

Preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 4,8% în luna martie faţă de luna similară a anului trecut, potrivit celor mai recente date publicate de Institutul Național de Statistică – INS.

Astfel, pe piaţa internă s-a înregistrat o creștere de 5,1%, iar pe piaţa externă de 4,3%.
Cele mai mari creșteri ale prețurilor au fost înregistrare în fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului, unde prețurile au fost cu 30,9% mai mari în luna martie 2021, comparativ cu luna martie 2020.

Apoi, prețurile pentru fabricarea produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice a înregistrat creșteri de 17,3% între martie 2021 și martie 2020.

În industria metalurgică preţurile producţiei industriale au crescut cu 13,5% în luna martie 2021 comparativ cu aceeaşi lună a anului anterior.

Cum se descurca firmele de constructii primavara aceasta

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au înregistrat creșteri ale prețurilor de 7,83% în martie 2021 față de martie 2020.

În industria construcţiilor metalice şi a produselor din metal (exclusiv maşini, utilaje şi instalaţii) în luna martie preţurile producţiei industriale au crescut cu 3,83% comparativ cu aceeaşi lună a anului anterior.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2021

Sus