Oferte locuri de munca top

Preturile locuintelor, in continuare in scadere

2425.JPG Preturile proprietatilor rezidentiale si-au mentinut parcursul usor descendent in al doilea trimestru din 2014 inregistrand o scadere de 0,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Comparativ cu trimestrul anterior preturile proprietatilor rezidentiale au scazut cu 0,8%.
In ultimii cinci ani care s-au scurs dupa „crash”-ul din 2009, pretul mediu anual a suferit o modificare de -3,8% pe an, potrivit informatiilor publicate de Eurobank Property Services (EPS).
*Bucuresti, evolutie ascendenta
In contrast cu evolutia nationala, in Bucuresti preturile au crescut cu 1,8% in ultimul trimestru fata de aceeasi perioada a anului 2013. Zona periferie a inregistrat o rata de crestere de 1,9% si iar Bucuresti Centru o scadere de -1,2%.
In perioada relativ stabila din ultimii ani, preturile proprietatilor rezidentiale din Capitala a alunecat atingand o medie de -3,5% pe an. In pofida unei corectii trimestriale negative, preturile din Judetul Ilfov s-au stabilizat in ultimul an, de o maniera similara cu ultimii cinci ani, depasind ca performanta principalele zone urbane ale capitalei.
*Moldova, cele mai mici scaderi de preturi
Toate cele opt diviziuni regionale ale Romaniei au inregistrat o modificare negativa in trimestrul al doilea, de la an la an. Diviziunea Dunare si Marea Neagra se afla in topul performantei, cu -0,9%, urmata de Diviziunile Bucuresti + Ilfov si Vest cu -1,1%, iar cele mai mari scaderi de pret de la an la an s-au inregistrat in Sud si in Centru, indicand faptul ca modificarile pretului imobiliar la nivelul diviziunilor regionale prezinta o mica variatie in jurul indicelui mediu national. Incepand din vara anului 2009, Moldova a mentinut cea mai mica rata de scadere a pretului mediu anual calculat pe o perioada de cinci ani, de -1,7%, urmata de Sud cu -2,9%, in vreme ce ratele celorlalte diviziuni regionale s-au situat in jurul mediei nationale de -3,8%.
*Cresteri de preturi in Braila si Constanta
In cele mai mari orase din tara preturile proprietatilor rezidentiale au evoluat diferentiat. Braila si Constanta au demonstrat o crestere pozitiva in trimestrul al doilea, de la an la an. Pe termen lung, Iasiul a inregistrat cea mai mica scadere medie anuala pe perioada ultimilor cinci ani, de 1%, urmat de Timisoara cu -2,8%, in timp ce toate celelalte orase au inregistrat rate mai abrupte de scadere a preturilor.
*Preturile locuintelor noi sunt in crestere
Proprietatile noi au inregistrat o performanta buna, atat la nivel national cat si in Capitala in trimestrul analizat. Preturile de vanzare ale proprietatilor noi au crescut atat in Bucuresti cat si la nivel national in ultimele 12 luni. Evolutia preturilor apartamentelor si proprietatilor vechi nu a fost foarte diferita de situatia inregistrata la nivel national.

Sus