Solplanet x AeroFix

Preţurile locuinţelor din Sofia, în creştere cu 6%

Downtown_Sofia_Boby_Dimitrov_1Preţurile locuinţelor din capitala bulgară au înregistrat o creştere de 6% în primele 9 luni ale anului 2015, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui raport al Bulgarian Properties citat de agenţia Novinite.

În aceeaşi perioadă numărul tranzacţiilor cu proprietăţi a crescut cu 20%. Preţul mediu de achiziţie a unui apartament în Sofia a fost de 781 euro/mp în primele nouă luni ale anului faţă de 738 euro/mp preţul mediu înregistrat în ianuarie – septembrie 2014.

Raportul agenţiei imobiliare bulgare mai arată că analiza a fost făcută pe un registru de 17 mii de tranzacţii finalizate în primele nouă luni ale anului, faţă de aproape 14 mii de tranzacţii finalizate în acelaşi interval din 2014.

Preţul mediu al apartamentelor vândute în Sofia în perioada iulie-septembrie a fost de 794 euro/mp în comparaţie cu 780 euro/mp preţul mediu în cele trei luni anterioare şi 750 euro/mp preţul mediu pentru iulie-septembrie 2014.

“Aşadar avem o viziune clară asupra bilanţului anual – cu aproximativ 6% creştere a preţului şi 20-30%  mai multe vânzări”, a declarat Polina Stoykova, managing director al Bulgarian Properties.

Sus