Oferte locuri de munca top

Preturile locuintelor au intrat pe trend descendent din vara anului trecut

Prețurile locuințelor din România au crescut în prima partea a anului trecut, după care din vară au intrat pe un trend descendent, potrivit datelor oficiale Eurostat.

Creșterile au fost mai accentuate în primele două trimestre ale anului trecut (de 2%, respectiv 3%). După acest avânt, creșterea s-a temperat, evoluția prețurilor fiind chiar de ușoară scădere în vara anului trecut ( -0,7% în trimetrul III) și aproape stagnare în trimestrul IV (0,8%).

Astfel, în ultimul trimestru al anului trecut, prețurile locuințelor din țara noastră erau mai mari cu 5,3% față de cele din perioada similară a anului anterior.

La nivelul Uniunii Europene, prețurile locuințelor s-au scumpit cu 4,2% în ultimul trimestru al anului trecut, comparativ atât cu trimestrul III al aceluiași an cât și cu perioada similară a anului anterior, după cum arată indicele House Price. Aceste cifre provin de la Eurostat, statistica oficială a Uniunii Europene.

Dintre statele membre cele mai mari creșteri ale prețurilor locuințelor s-au înregistrat în Slovenia (+18,2%), Letonia (+11,8%) și Cehia (+9,9%), în timp ce prețurile au scăzut în Italia cu 0,6%, în trimestrul 4 față de aceeași perioadă din anul anterior.

 

 

Citiți și:

In ce stadiu se afla Sectiunea 6 din Autostrada Sibiu – Pitesti

Cum va arata un drum de peste 153 mil euro

Oferta reevaluata pentru un lot dintr-un contract de circa 420 mil lei

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.2/ aprilie 2019

Sus