Oferte locuri de munca top

Preturile locuintelor ar putea scadea, dar numai pe termen scurt

Prețurile locuințelor ar putea scădea pe termen scurt, dar creșterea cererii și a costurilor de construire ar duce pe termen mediu la majorarea lor:

„ Ne așteptăm la o decelerare pe perioada strict următoare ca efect al impactului emoțional pe care îl au evenimentele din regiune. Totuși, pe termen mediu, pe fondul unei cereri apreciabile în special pe segmentul nou și al creșterii costurilor de construire, ne așteptăm ca apartamentele să continue să se scumpească”, a declarat Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro

Prețurile solicitate de către vânzătorii de apartamentele noi și vechi erau luna trecută mai mari cu peste 18% față de cele cerute în urmă cu un an, potrivit Imobiliare.ro

Totuși, Capitala a consemnat o scădere a prețului, acest aspect fiind susținut atât de segmentul rezidențial nou, cât și de cel vechi.

București

În februarie față de ianuarie, prețurile cerute pentru vânzarea apartamentelor (noi și vechi) au scăzut cu 1,1% în Capitală.

Apartamentele vechi s-au depreciat cu 0,1%, până 1.562 euro/mp; cele nou-construite, pe de altă parte, s-au depreciat cu 1,8%, până la 1.713 euro/mp.
Brașov

Pentru locuințele din blocurile vechi, proprietarii au cerut în februarie prețuri mai mari cu 2% decât în ianuarie, până la 1.453 euro/mp.

Pentru cele nou-construite prețurile solicitate au crescut cu 3,8%, până la 1.574 euro/mp.

Cluj-Napoca

În Cluj-Napoca, vânzătorii de apartamente au continuat să ceară prețuri tot mai mari. Majorări au fost consemnate pe ambele segmente de piață analizate: locuințele vechi s-au apreciat cu 3,2% (până la 2.209 euro/mp), iar cele noi cu 4,3% (până la 2.256 euro/mp).

Constanța

Luna trecută, prețurile cerute pentru apartamentele vechi au urcat cu 1,1% (până la 1.413 euro/mp), în vreme ce pentru unitățile locative nou-construite s-au cerut prețuri mai mari cu 1,2% (până la 1.468 euro/mp).

Iași

Locuințele din blocurile vechi au fost oferite la prețuri mai mari cu 1,5%, până la 1.241 euro/mp.

Pe segmentul apartamentelor noi, creșterea prețurilor medii cerute a fost de 2,1%, până la 1.234 euro/mp.

În urma acestor evoluții, apartamentele vechi au ajuns să fie ușor mai scumpe decât cele din cadrul noilor ansambluri rezidențiale.

Timișoara

Pentru apartamentele vechi s-au cerut în februarie față de ianuarie prețuri mai mari cu 2,1%, până la 1.422 euro/mp.

Pe de altă parte, locuințele din cadrul noilor ansambluri rezidențiale au înregistrat un avans de 3,1%, până la 1.500 euro/mp.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie 2022

Sus