Oferte locuri de munca top

Preturile gazelor scad in Europa, dupa semne de rezolvare a grevei din Australia

Prețurile gazelor naturale au scăzut în Europa pe măsură ce există semne că un conflict de muncă la cel mai mare exportator de gaze naturale lichefiate din Australia va fi rezolvat, scrie Reuters.

Astăzi, cotațiile contractelor futures de referință s-au prăbușit cu până la 21%, cel mai mult din martie 2022.

Prețurile gazelor au fost extrem de volatile în luna august, deoarece comercianții așteaptă rezultatul amenințărilor cu acțiuni industriale care ar putea afecta o zecime din livrările globale de GNL, crescând la un moment dat cu până la 40% ca răspuns la riscuri.

Europa, care se află încă în recuperare după criza energetică ce a împins prețurile la niveluri record anul trecut, a fost foarte reactivă la riscurile de întrerupere a aprovizionării.

Chiar și cu stocuri ample, regiunea are nevoie de un flux continuu de GNL de pe piețele globale.

Europa rămâne deocamdată bine aprovizionată.

„Va trebui să vedem ce hotărăsc în cele din urmă sindicatele, dar toate indicațiile în acest moment par promițătoare că acțiunile de grevă de la North West Shelf vor fi evitate”, a declarat ING Groep NV, citat de Reuters.

Un scrutin pentru aprobarea acțiunii industriale – un pas cheie înainte ca orice grevă să poată fi declanșată – este programat să fie finalizat joi la instalațiile din aval Gorgon și Wheatstone și pe 28 august la platformele Wheatstone.

Nou parc solar, de peste 87 MWp, in sudul tarii

„Piața nu s-a liniștit încă. Este probabil ca variațiile de preț să continue până când va fi mai clară starea lucrurilor la unitățile operate de Chevron”, a spus Leo Kabouche, analist la Energy Aspects Ltd. din Londra, transmite Reuters.

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus