Oferte locuri de munca top

Pretul petrolului scade usor pe masura ce dolarul creste

Prețurile petrolului au scăzut ușor astăzi, după ce în sesiunea anterioară crescuseră cu peste 3 dolari. În același timp, dolarul este în creștere, ceea ce înseamnă o limitare a cererii de petrol din partea cumpărătorilor care folosesc alte valute, raportează Reuters.

Contractele futures pe țițeiul Brent au scăzut cu 41 de cenți, sau 0,5%, până la 88,91 dolari pe baril până la ora 03.37 GMT, în timp ce contractele futures pe țiței din SUA au scăzut cu 35 de cenți, sau 0,4%, la 81,80 dolari.

Ambele valori de referință și-au revenit în ultimele două sesiuni, după ce săptămâna aceasta au atins cele mai joase valori înregistrate în ultimele nouă luni.

Fabrica de materiale de constructii, extinsa cu aproape 9 mii mp

Cu toate acestea, cursul dolarului a avut din nou o tendință ascendentă joi, diminuând apetitul investitorilor pentru risc și stârnind temerile legate de o recesiune globală.

Banca Angliei a declarat că s-a angajat să cumpere cât mai multe obligațiuni guvernamentale cu termen lung pentru a-și stabiliza moneda, după ce planurile bugetare ale guvernului britanic anunțate săptămâna trecută au cauzat scăderea lirei sterline.

Goldman Sachs și-a redus marți previziunile privind prețul petrolului pentru 2023, invocând așteptările pentru o cerere mai slabă și un dolar american mai puternic.

Lucrari de demolare, prevazute pe un aeroport

În China, cel mai mare importator de țiței din lume, călătoriile în timpul sărbătorii naționale vor atinge cel mai scăzut nivel din ultimii ani, deoarece regulile persistente de Zero Covid de la Beijing îi determină pe oameni să rămână acasă, iar problemele economice reduc cheltuielile.

De asemenea, economiștii Citi și-au redus previziunile privind PIB-ul Chinei de la 5% creștere anuală la 4,6% pentru al patrulea trimestru al anului 2022.

Sus