Oferte locuri de munca top

Pretul petrolului scade pe fondul cererii reduse

Prețurile petrolului au scăzut astăzi, pe măsură ce investitorii au obținut profit după ce un raport despre încetinirea activității economice din China, cel mai mare importator de țiței din lume, a reaprins îngrijorările cu privire la scăderea cererii globale de combustibil, conform Reuters.

Astfel, contractele futures pe țițeiul Brent cu livrare în decembrie au scăzut cu până la 1,1% și au scăzut cu 39 de cenți, sau 0,4%, la 97,53 dolari pe baril.

Țițeiul West Texas Intermediate cu livrare în noiembrie a scăzut cu până la 1,1% și ajuns la 92,27 dolari pe baril, în scădere cu 37 de cenți (-0,4%).

Activitatea serviciilor din China în luna septembrie s-a contractat pentru prima dată în patru luni, deoarece restricțiile COVID-19 au afectat cererea și încrederea în afaceri.

Încetinirea economiei Chinei, al doilea consumator de petrol din lume după SUA, nu reduce așteptările privind o posibilă recesiune globală declanșată de majorarea ratelor dobânzilor a băncilor centrale pentru a combate ratele ridicate ale inflației.

Noile tarife practicate de firma de constructii drumuri a unei primarii

De asemenea, se discută posibilitatea unor eliberări suplimentare din Rezerva Strategică de Petrol din SUA luna viitoare, ca răspuns a deciziei de săptămâna trecută a Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și a aliaților, inclusiv Rusia, de a-și reduce ținta de producție cu 2 milioane de barili pe zi.

Aceste reduceri, care vin înaintea embargoului Uniunii Europene asupra petrolului rusesc, vor restrânge oferta pe o piață deja problematică. Sancțiunile UE asupra țițeiului și produselor petroliere rusești vor intra în vigoare în decembrie și, respectiv, februarie.Analiștii băncilor și caselor de brokeraj și-au modificat previziunile privind prețul țițeiului și se așteaptă ca Brent să crească peste 100 de dolari pe baril în lunile următoare.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/ octombrie  2022

Sus