Solplanet x AeroFix

Pretul petrolului este in scadere, in perspectiva recesiunii

Prețurile petrolului sunt în scădere pentru a doua zi în urma temerilor de reducere a cererii de combustibil, în perspectiva recesiunii globale.

Recesiunea ar fi declanșată de creșterea ratelor dobânzilor și de aprecierea dolarului american, care limitează capacitatea consumatorilor de a cumpăra țiței.

Contractele futures pe țițeiul Brent pentru noiembrie au scăzut cu 1,35 dolari, sau 1,57%, la 84,80 dolari pe baril, conform Reuters.

Va fi construita o hala cu spatii de productie

Contractele futures pentru țițeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) pentru noiembrie au scăzut cu 1,15 dolari, sau 1,46%, la 77,59 dolari pe baril. WTI a scăzut până la 77,21 dolari, cel mai scăzut din 6 ianuarie.

Este de luat în calcul faptul că ambele contracte au scăzut cu aproximativ 5% și vineri.

Băncile centrale din numeroase țări consumatoare de petrol, inclusiv Statele Unite, cel mai mare utilizator de țiței din lume, au majorat ratele dobânzilor pentru a combate creșterea inflației, ceea ce a condus la îngrijorarea că înăsprirea ar putea declanșa o încetinire economică.

Sugandha Sachdeva, vicepreședinte la Religare Broking, se așteaptă ca prețurile WTI să se stabilizeze la 75 de dolari pe baril, în timp ce pentru Brent prețul ar putea ajunge până la 80 de dolari pe baril.

Perturbațiile de pe piața petrolului din cauza războiului, sancțiunile Uniunii Europene care interzic țițeiul rusesc aplicabile din decembrie, au asigurat  ceva sprijin prețurilor.

Perimetru nou pentru exploatarea agregatelor minerale

Directorul executiv al comerciantului de energie Vitol, Russell Hardy, a declarat că transporturile de combustibil sunt afectate de produsele petroliere rusești care se estimează că vor ajunge în Asia și Orientul Mijlociu.

În plus, Hardy a declarat în cadrul unei conferințe petroliere din Singapore că se așteaptă ca peste un milion de barili pe zi de țiței american să ajungă în Europa pentru a umple golul din aprovizionarea Rusiei.

Șeful companiei energetice de stat columbiene Ecopetrol a declarat că a vândut mai mult petrol în Europa, înlocuind livrările rusești, în timp ce vede o concurență în creștere pentru cota de piață în Asia.

Sus