Oferte locuri de munca top

Pretul petrolului, dupa eliminarea restrictiilor din China

După ce autoritățile din domeniul sănătății din China, importator mondial de țiței, au eliminat câteva dintre restricțiile împotriva Covid-19, prețul petrolului a crescut cu aproximativ 2%, conform Reuters.

Contractele futures pe țițeiul Brent au crescut cu 1,82 dolari sau 1,9%, până la 95,49 dolari pe baril.

Totodată, contractele futures pe țițeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au crescut cu 1,75 dolari sau 2,0%, până la 88,22 dolari pe baril.

Restricțiile eliminate includ reducerea cu două zile a timpului de carantină pentru persoanele care au sunt contacte directe și pentru călători, precum și eliminarea penalităților pentru companiile aeriene dacă aduc în țară pasageri infectați.

Aceste modificări vor oferi o rampă de lansare pentru piețele petroliere, având în vedere că toate carantinările afectează mai mult mobilitatea și prețurile petrolului decât activitatea economică, a declarat Stephen Innes, managing partner la SPI Asset Management, citat de Reuters.

De asemenea, prețurile au crescut vineri, după ce datele privind inflația din SUA au întărit speranțele că Rezerva Federală va încetini procesul de majorare a ratelor dobânzilor.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus