Oferte locuri de munca top

Pretul petrolului creste: cererea din Shanghai si avertizarile OPEC, noile probleme

Prețul petrolului a crescut astăzi, doi noi factori stând la baza acestei majorări.

În primul rând, după ce Shanghai a relaxat câteva restricții împotriva COVID-19, China începe să fie mai puțin îngrijorată în legătură cu cererea de petrol din partea acesteia. Totodată, OPEC a avertizat că va fi imposibil să crească suficient producția pentru a compensa pierderea ofertei rusești, scrie Reuters.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 2,98 dolari sau 3,03%, până la 101,46 dolari pe baril.

După creșterea de astăzi de pe piața petrolului, Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a avertizat că aproximativ 7 milioane de barili de petrol și alte substanțe lichide ar putea fi pierdute din cauza sancțiunilor și că va fi imposibil ca acele volume să fie înlocuite.

Țările membre ale Agenției Internaționale pentru Energie (IEA) plănuiesc să livreze aproximativ 240 de milioane de barili în următoarele șase luni în încercarea de a ajuta piața, dintre care 180 de milioane vor fi scoși din stocurile americane la o rată de 1 milion de barili pe zi începând cu luna mai.

De asemenea, Uniunea Europeană elaborează propuneri pentru un embargo petrolier al UE asupra Rusiei în urma invaziei sale asupra Ucrainei, după cum au declarat luni mai mulți miniștri de externe, citați de Reuters.

Manopera mai scumpa pentru lucrari in constructii

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/ aprilie 2022

Sus