Oferte locuri de munca top

Pretul petrolului ar putea ajunge la 100 de dolari barilul

Rusia și Arabia Saudită intenționează să continue acordul privind prețurile petrolului, în ciuda crizei din Orientul Mijlociu, scrie The Guardian.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat miercuri că diminuările ofertei de petrol impuse de Arabia Saudită și Rusia vor continua „foarte probabil”, în pofida îngrijorărilor de pe piață legate de conflictul dintre Israel și Hamas, fapt ce ar putea duce prețurile petrolului la 100 de dolari pe baril.

Creșterea prețurilor globale ale petrolului ar aduce un câștig semnificativ Rusiei, căreia i-au scăzut vânzările de gaze către Europa după invazia sa în Ucraina anul trecut. Creșterea prețurilor petrolului se așteaptă, de asemenea, să îi frustreze pe liderii occidentali care se luptă să controleze inflația.

Putin a declarat la o conferință din Moscova că acordul Rusiei cu Arabia Saudită de a limita ofertele de petrol este „important pentru predictibilitatea pieței petrolului și, în cele din urmă, pentru bunăstarea întregii umanități”.

Cei doi mari exportatori de petrol din lume s-au întâlnit miercuri la Moscova pentru a discuta despre piața globală după atacul surpriză al luptătorilor Hamas asupra civililor israelieni în weekend.

Vicepremierul Rusiei, Alexander Novak, șeful oficial al petrolului Kremlinului, și ministrul energiei din Arabia Saudită, prințul Abdulaziz bin Salman, s-au întâlnit la Moscova înainte de săptămâna energetică a Rusiei.

Atacul surpriză al Hamas din weekend a declanșat o creștere a prețului petrolului de referință la nivel global, cu aproape 4 dolari pe baril, sau mai mult de 4%, până la 88 de dolari, pe măsură ce traderii speculau că o escaladare mai largă a conflictului în întregul Orient Mijlociu ar putea perturba ofertele.

Cine oferteaza pentru un contract rutier estimat la 30 mil euro

Prețurile petrolului au crescut la 90 de dolari pe baril luna trecută, după ce principalii producători mondiali au anunțat că vor prelungi reducerile coordonate ale producției până în decembrie pentru a susține prețurile.

Arabia Saudită și Rusia au convenit să rețină împreună o cantitate de 1,3 milioane de barili pe zi, sau mai mult de 1% din cererea globală, de pe piață până la sfârșitul anului.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 7/octombrie 2023

Revista Arena Constructiilor octombrie 2023

Sus