Oferte locuri de munca top

Pretul energiei pentru IMM-uri si alti consumatori noncasnici

Varianta oficială a schemei de sprijin pentru întreprinderile mici și mijlocii și alte categorii de clienți finali de energie electrică și de gaze naturale a ar urma să fie aprobată în această săptămână, pentru a crea efecte din luna februarie.

Conform documentului, în perioada 1 februarie – 31 martie 2022 prețurile pentru energie electrică și gaze naturale vor fi plafonate pentru clienții non-casnici astfel:

* preţul final facturat al energiei electrice se plafonează la cel mult 1 leu/kWh;
* preţul final facturat al gazelor naturale se plafonează la cel mult 0,37 lei/kWh.
Plafoanele reprezintă preţul final facturat pentru clientul final, având
incluse:
* pentru energie electrică – componenta de preţ al energiei electrice, acciza, tarifele reglementate de transport şi distribuţie, serviciile de sistem, certificatele verzi, contribuţia de cogenerare de înaltă
eficienţă energetică, costurile de furnizare şi TVA;
* pentru gaze naturale – componenta de preţ al gazelor naturale, costul de transport, tariful de înmagazinare, acciza, tariful de distribuţie, costurile de furnizare şi TVA.
De la aceste prevederi vor face excepție clienții non-casnici care au beneficiat de prevederile OUG nr. 81/2019 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind sprijinirea întreprinderilor din sectoarele şi subsectoarele expuse unui risc important de relocare ca urmare a transferului costului emisiilor de gaze cu efect de seră în preţul energiei electrice.

Cu cat creste pretul materiei lemnoase intr-un municipiu din provincie

Noile plafoane pentru non-casnici vin în contextul în care operatorii economici se confruntă cu probleme generate de întreruperea
activității, scăderea cifrei de afaceri, creșterea prețurilor la materii prime sau dificultăți privind obținerea acesteia și dificultăți în sistemul de transport al mărfurilor.

Prevederile ar urma să intre în vigoare la data de 1 februarie 2022.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus