Oferte locuri de munca top

Pretul energiei electrice produsa in cogenerare, care beneficiaza de bonus

Prețul pentru energia electrică produsă în cogenerare de înaltă eficiență care beneficiază de bonus, intră în vigoare la data de 1 martie 2019.

Mai precis, este vorba despre energia vândută pe bază de contracte reglementate de către producătorii de energie electrică și termică în cogenerare.

Astfel, prețul pentru energia electrică este de 218,15 lei/MWh, exclusiv TVA. Acesta este valabil începând cu data de 1 martie 2019 până la 30 iunie 2019.

Prevederea se aplică producătorilor de energie electrică și termică în cogenerare care beneficiază de bonus pentru cogenerarea de înaltă eficiență.

La începutul acestei săptămâni a fost modificată ”Metodologia de stabilire și ajustare a prețurilor pentru energia electrică și termică produsă și livrată din centrale de cogenerare ce beneficiază de schema de sprijin, respectiv a bonusului pentru cogenerarea de înaltă eficiență”.

Astfel, prețul reglementat pentru energia electrică produsă în centrale de cogenerare de înaltă eficiență este stabilit la nivelul a 90% din prețul mediu de tranzacționare a energiei electrice realizat pe PZU și pe PI, după cum urmează:

* pentru semestrul I al anului următor, ca medie ponderată a prețurilor medii ponderate lunare publicate în rapoartele de piață lunare pe pagina web a Societății Operatorul Pieței de Energie Electrică și de Gaze Naturale ”OPCOM” – S.A. pentru o perioadă de 12 luni cuprinsă între 1 septembrie anul precedent și 31 august anul curent;

* pentru semestrul II al anului curent, ca medie ponderată a prețurilor medii ponderate lunare publicate în rapoartele de piață lunare pe pagina web a Societății Operatorul Pieței de Energie Electrică și de Gaze Naturale ”OPCOM” – S.A. pentru o perioadă de 12 luni cuprinsă între 1 mai anul precedent și 30 aprilie anul curent.”

Prețul reglementat se aprobă semestrial prin ordin al președintelui ANRE până la data de 15 octombrie, pentru semestrul I al anului următor, respectiv până la data de 15 iunie pentru semestrul II al anului curent.

 

 

Citiți și:

Viitor mare centru comercial, in apropierea Bucurestiului

Teren pentru construirea a 200 apartamente in Capitala, de vanzare

Continua lansarea de noi proiecte rezidentiale, desi scade cererea

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

 

Sus