Oferte locuri de munca top

Pretul aluminiului continua sa scada, al cuprului urca

Preţul aluminiului a ajuns, luni, 10 iunie la cel mai scăzut nivel din ianuarie 2017 și până acum, după ce datele au indicat o creștere a exporturilor principalului producător, China, alimentând astfel îngrijorarea privind un excedent de ofertă pe piaţă.

Cu toate acestea, potrivit Reuters, preţurile cuprului și ale altor metale industriale s-au stabilizat, pe fondul încheierii unui acord între Statele Unite și Mexic, care a evitat introducerea unor taxe pentru produsele provenite din Mexic și a întărit speranţa că va fi semnat și un acord între SUA și China.

În luna mai a acestui an, China a exportat 536.000 de tone de aluminiu brut, în creștere cu 7,6% faţă de luna precedentă, în timp ce livrările anuale s-au majorat cu 12,4%.

Într-un acord de combatere a migraţiei din America Centrală, Statele Unite ale Americii au renunţat la ameninţarea de a impune tarife pentru Mexic, ajutând astfel la calmarea pieţelor internaţionale, îngrijorate că războiul comercial între SUA și China ar putea lua amploare.

Ştirile din Mexic au determinat un impuls modest pentru preţul cuprului tranzacţionat la Bursa Metalelor de la Londra, astfel că acesta a crescut ușor, cu 0,3%, până la 5.820 de dolari/tonă, însă câștigurile au fost limitate, după ce datele au arătat că importurile de metal ale Chinei au scăzut, în luna mai, cu 10,9% faţă de luna precedentă.

La Bursa de Metale de la Londra, la finalul săptămânii trecute, preţul de referinţă al cuprului a scăzut cu 1,4%, faţă de săptămâna anterioară. Astfel, faţă de luna aprilie, când preţul unei tone de cupru a fost de circa 6.600 de dolari, la finalul săptămânii trecute, aceasta se vindea cu aproximativ 15% mai puţin, 5.749 dolari.

În ședinţa de luni, 10 iunie, la Bursa de Metale din Londra, preţul plumbului a crescut 1,9%, după ce compania Nyrstar a anunţat că topitoria sa din Port Pirie, Australia, nu va fi redeschisă până la sfârșitul lunii iunie.

La aceeași Bursă, preţul nichelului a crescut, ieri, cu 0,4%, ajungând la 11.670 de dolari/tonă, cel al zincul a scăzut cu 0,6%, la 2.469,50 dolari/tonă, iar preţul staniului a ajuns la 19.170 dolari/tonă, în scădere cu 0,3%.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/ iunie 2019

Sus