Oferte locuri de munca top

Preşedintele ANRP arestat pentru supraevaluarea unui teren din Capitală

IMG589Fostul preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), Crinuţa-Nicoleta Dumitrean, a fost reţinut pentru 24 de ore pentru abuz în serviciu.

Dumitrean este acuzată că împreună cu alţi membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP ar fi aprobat un raport prin care un teren de 13 hectare, situat în Bucureşti, era grosolan supraevaluat. Valoarea imobilului a fost stabilită la 377,28 milioane lei, cu 263,33 milioane lei mai mult faţă de preţul de piaţă.

În baza acestui raport, aprobat de membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a fost emisă decizia reprezentând titlul de despăgubire.

“Membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor au realizat faptul că valoarea terenului era supraevaluată, aspect care reiese şi din faptul că, în şedinţa din 24 februarie 2011, când dosarul nr. 22714/FFCC mai fusese analizat, s-a dispus amânarea luării unei decizii pentru următoarea şedinţă, fiind solicitată participarea evaluatorului şi întocmirea unui scurt istoric al dosarului.”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Sus