Oferte locuri de munca top

Preluarea de catre Electrica SA a cinci companii, analizata de Consiliul Concurentei

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Societatea Energetică Electrica S.A. intenționează să preia cinci companii deținute de MT Project BV Olanda și Hitech Solar Investment GMBH Germania.

Cele cinci companii deţin şi operează centrale electrice fotovoltaice. Fiecare are câte o centrală electrică fotovoltaică, având împreună o capacitate instalată totală de 30,95 MW. Tranzacţia se ridică la 35 milioane euro.

Societățile preluate sunt: TCV Impex SA, ACV Solar Technology SA, TIS Energy SA, Delta & Zeta Energy SA și Gama & Delta Energy SA.

Grupul Electrica este activ pe piața de distribuție și furnizare a energiei electrice din România, precum și în sectorul serviciilor tehnice.

Electrica este, de asemenea, activă și pe piața românească a producției și comercializării energiei electrice, prin Electrica Energie Verde 1 S.R.L., care deține un parc fotovoltaic în Stănești, Giurgiu.

Companiile care urmează a fi preluate își desfășoară activitata în domeniul producției și comercializării energiei electrice generate în parcuri fotovoltaice situate în județele Cluj, Prahova și Arad.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această tranzacție în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus