Oferte locuri de munca top

Preluare pe piata furnizorilor de solutii de climatizare

Furnizorul de soluții de climatizare interioară, BDR Thermea Group, a achiziționat un pachet de 25% din acțiunile G.I. Holding, furnizor de soluții climatice comerciale și industriale alimentate cu energie regenerabilă.

Firma italiană G.I. Holding produce și comercializează o gamă de pompe de căldură, răcitoare de lichid, unități de tratare a aerului, unități ambalate pe acoperiș și unități ventiloconvector sub mărcile CLINT, KTK KLIMATECHNIK și NOVAIR.

Compania oferă, de asemenea, sisteme de răcire personalizate pentru camerele de servere și aplicații de răcire IT sub marca MONTAIR și este specializată în utilizarea potențialului de încălzire globală scăzut (GWP) și a agenților frigorifici naturali.

G.I. Holding are 300 de angajați și fabrici de producție în Italia și Ungaria.

În parteneriat, G.I. Holding și mărcile sale vor continua să funcționeze cu denumirile actuale.

Din 2020, BDR Thermea Group oferă G.I. pompele de căldură de capacitate medie până la mare ale Holding sub marca BAXI în Italia, Spania și Portugalia.

Consiliul Concurenței din România a autorizat tranzacția prin care Baxi SpA, RCapital SRL și Kynvest SRL preiau GI Industrial Holding SPA și filialele sale.

Baxi SpA Italia, parte din Grupul BDR Thermea, este specializată în producerea și comercializarea sistemelor de încălzire și răcire destinate, în principal, pentru uz rezidențial și comercial.

Hale noi pentru productie si depozitare

În România, distribuția produselor Grupului BDR Thermea se realizează prin distribuitorul național BDR Thermea România SRL (distribuitor centralelor BAXI).

GI Industrial Holding SPA, din Italia, produce echipamente de ventilație și frigorifice.

RCapital și Kynvest, din Italia, se implică în activitățile administrative ale grupului GI Industrial Holding SPA, din care fac parte.

În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2023

Sus