Oferte locuri de munca top

Pregatiri pentru SF-ul drumului expres Satu Mare – Baia Mare

Până la sfârșitul lunii septembrie va fi comunicată de către județele Satu Mare și Maramureș procedura de achiziție publică pentru studiul de fezabilitate aferent drumului expres Satu Mare – Baia Mare.

Într-o ședință la CNAIR în București au fost dezbătute detaliile tehnice ale implementării proiectului și s-a stabilit calendarul procesului de lucru.

Autoritățile județene vor putea finaliza planurile de construcție și procedura obținerii autorizațiilor.

La ședința de lucru de la București au fost prezenți reprezentanți ai CNAIR, în calitate de parteneri ai investiției și finanțatori ai lucrării, împreună cu Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, și Adrian Foghiş (PNL), secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor.

Participanții la ședință au analizat traseul, au stabilit ultimele detalii în ceea ce privește analiza de favorabilitate și, totodată, au stabilit pașii următori pe care administrațiile județene urmează să-i facă pentru a pregăti cât mai corect toate documentele necesare, astfel încât acest proiect să primească finanțarea necesară.

Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș, a declarat: ”Ne dorim să luăm cele mai bune decizii și să pregătim toate documentele cât mai corect, astfel încât să primim fondurile necesare pentru realizarea drumului expres Baia Mare – Satu Mare, un proiect de anvergură pentru ambele județe, Maramureș și Satu Mare. Odată finalizat, acest proiect va avea un impact major în ceea ce privește sporirea condițiilor de siguranță rutieră pentru participanții la trafic și va contribui direct la dezvoltarea economică, prin facilitarea schimburilor comerciale.”

Drumul expres Satu Mare – Baia Mare va avea o lungime de 55,5 km. Valoarea totală a investiției este de aproximativ 300 de milioane de euro.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2021

Sus