Oferte locuri de munca top

Pregatiri pentru elaborarea SF-urilor a doua proiecte rutiere

Au fost aprobate etape noi de colaborare pentru realizarea a două proiecte de investiții, conform Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR SA.

Parteneriatele de colaborare vor ajuta la realizarea documentelor necesare pentru ca licitațiile să poată fi lansate.

Mai exact, a fost aprobată demararea procedurilor de semnare a Protocolului de colaborare între CNAIR SA și Consiliul Județean Argeș pentru Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții Drum expres A1-Pitești-Mioveni.

În urma acestui parteneriat va putea fi realizată documentația tehnico-economică și, ulterior, proiectul va putea fi lansat în licitație.

Această decizie a fost luată după ce licitația organizată de CNAIR nu a avut succes, contractul semnat în anul 2020 între CNAIR și firma câștigătoare, Search Corporation, fiind reziliat pe cale amiabilă. Parteneriatul ar trebui să ajute la evitatea blocării proiectului.

Drumul expres Pitești-Mioveni va face legătura dintre autostrada A1 și uzina Dacia. Lungimea va fi de aproximativ 10 kilometri.

Noi spatii de productie, pentru o mare multinationala

Valoarea estimată a proiectului este de 222,71 milioane lei fără TVA.

În anul 2020, prima etapă a acestui proiect a primit finanțare din partea Uniunii Europene. Valoarea totală a fost de 3,7 milioane lei.

De asemenea, a fost aprobată și demararea procedurilor de semnare a Protocolului de colaborare între CNAIR SA și UAT Comuna Vidra, județul Vrancea pentru Elaborare Studiu de Fezabiliate pentru obiectivul de investiții Varianta de ocolire Vidra”.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/ octombrie  2022

Sus