Oferte locuri de munca top

Prefab SA: profituri in crestere fata de anul trecut

Creșterea volumelor de vânzări pentru BCA, prefabricate, tuburi, precum și câștigarea de noi piețe sunt preconizate de producătorul de materiale de construcții Prefab Sa(Călărași)  pentru perioada 2021 – 2023.

Managerii societății se așteaptă ca Prefab să ajungă la o cotă de piață de 10% din piața prefabricatelor netipizate și a proiectelor de infrastructură. De asemenea, ei preconizează și câștigarea de noi piețe în Bulgaria și Republica Moldova pentru BCA.

În primul semestru, Prefab a produs Betonul Celular Autoclavizat (BCA) în cantitate de 204.194,73 mc, cu o medie lunara de 40.838,95 mc.

În această perioadă, societatea a comercializat aproximativ 201.100 metri cubi de BCA, comparativ cu aproximativ 193.000 metri cubi în perioada similara a anului 2020.

Cererea de materiale de construcții a rămas la același nivel

În condițiile crizei medicale, în prima jumătate a anului 2021, comparată cu aceeași perioada a anului trecut, cererea în piața materialelor pentru construcții s-a menținut aproape la același nivel, apreciază managerii Prefab SA.

Piețele de prefabricate din beton armat și precomprimat, stâlpi electrici, elemente de autostradă, piese prefabricate pentru hiper sau supermarketuri, grinzi pentru poduri rutiere sunt în continuare afectate de lipsa proiectelor mari pentru infrastructura națională, lipsa finanțării și a blocajelor financiare în domeniul investițional național, cât și a forței de muncă suficient calificată.

Care au fost rezultatele Prefab SA în semestrul I 2021

Cifra de afaceri înregistrată în semestrul I de către societatea Prefab SA a fost de 47,17 milioane lei, în creștere cu circa 15% față de cea din perioada similară a anului trecut, aprecierea acestui indicator datorându-se în special optimizării procesului de producție, cât și strategiilor comerciale aplicate.

Rezultatul din exploatare înregistrat este de 8.887.741 lei, mai mare cu aproape 38% de cel din aceeași perioadă a anului trecut. Aprecierea a avut loc datorită optimizării costurilor de producție, volumelor de produse comercializate, politicilor comerciale aplicate, factori care au determinat obținerea unor marje mai avantajoase.

Datoriile totale au scăzut cu 7.27%, la circa 42,7 milioane lei, cât a fost înregistrat la finalul lunii iunie a acestui an, scădere datorată rambursarilor de credite bancare efectuată în această perioadă și a diminuării datoriilor comerciale.

Numărul de salariați a fost la finele semestrului I de 379, față de 343 angajati la 30 iunie 2020.

Profitul net a fost de 7,08 milioane lei, mai mare cu 88% față de cel de la jumătatea anului trecut.

Societatea Prefab SA este unul din principalii producători din Romania de BCA, prefabricate tipizate, tuburi din beton pentru rețele de apă și canalizare, prefabricate netipizate.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus