Oferte locuri de munca top

Prefab: piata a scazut, dar afacerile au crescut

In primele trei luni ale anului, cu exceptia produsului BCA, se observa mentinerea la un nivel scazut a pietei pentru materialele de constructii, determinata de aparitia pandemiei Covid-19 si de lipsa proiectelor de investitii in infrastructura nationala, apreciaza managerii societatii Prefab SA Calarasi, in raportul catre actionari.

Totodată, în primul trimestru, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, s-a mentinut ”criza in piata materialelor pentru constructii si pentru produsele prefabricate. Piata este in continuare afectata de lipsa proiectelor mari pentru infrastructura nationala si lipsa de forta de munca calificata”.

Cu toate acestea, cifra de afaceri netă a Prefab la finele lunii martie 2020 a fost de peste 18 milioane lei, mai mare cu peste 37% fata de cea inregistrata la 31 martie 2019.

Societatea a trecut pe profit, înregistrând un profit net pe primul trimestru de 683.058 lei, față de pierderea de 751.765 lei de la finele lunii martie a anului trecut.

Cresterea se datoreaza ”comercializarii unui volum marit de produse cu o marja comerciala crescuta”.

In februarie 2020, Adunarea Generala a Actionarilor din societatea Prefab Invest SA a hotarat repartizarea profitului net al societatii inregistrat in exercitiul financiar 2019 in valoarea de 305.693 lei sub forma de dividende pentru actionari. Din aceasta suma, avand in vedere participarea la capitalul social al Prefab Invest SA (99,90%) al Prefab SA, acesteia ii revine suma de 305.387 lei.

 

 

Citiți și:

Ce lucrari de constructii vor fi realizate pentru o multinationala

Viitoare hale de depozitare, cu aproape 5 mii mp sc, langa Capitala

Zeci de cladiri demolate pentru a face loc unui ansamblu imobiliar

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2020

Sus