Oferte locuri de munca top

Prefab concediaza 200 de angajati, in lipsa acordului cu CSC

În lipsa unui acord cu Casa Socială a Constructorilor pentru a putea plăti salariile angajaților pe timp de iarnă, producătorul de materiale de construcție Prefab SA București este în situația de a disponibiliza 200 de angajați.

Președintele Consiliului de Administrație al Prefab SA, ing. Marian Petre Miluț a anunțat că, ”având în vedere apropierea sezonului rece, caracterizat prin restrângerea activității clienților (constructori), este posibil ca până la data de 1 decembrie 2019 să decidem restrângerea, pentru o anumită perioadă, a activității anumitor sectoare de producție din cadrul punctului de lucru al societății, situat în Călărași, str. București nr. 396, județul Călărași”.

Măsura implică restructurarea posturilor din cadrul fabricii prin concedierea colectivă a aproximativ 200 de angajați.

În perioada de restrângere a activității societatea va desfășura doar activitățile necesare: de verificare, întreținere și reparații ale utilajelor aflate în patrimoniul sau, precum și activitățile administrative curente.

Potrivit legislației în vigoare, Casa Socială a Constructorilor acordă pentru angajații societăților membre indemnizatii, reprezentând o sumă impozabilă în cuantum lunar egal cu 75% din media pe ultimele trei luni a salariului de bază brut. Indemnizațiile sunt acordate timp de maxim 90 de zile calendaristice, perioada în care nu se poate desfășura activitatea din construcții și producere a materialelor de construcții. Indemnizația se acordă proporțional cu durata efectivă a întreruperii lucrului.
Suma totală a acestor indemnizații nu poate depăși volumul total, actualizat, al contribuției agentului economic în cauză și al contribuțiilor salariatilor acestuia.

Aplicate de toate societățile din construcții și producerea materialelor de construcții, aceste măsuri de protecție socială pe timp de iarnă a muncitorilor ar putea contribui la limitarea emigrării forței de muncă.

 

 

 

Citiți și:

Blocurile din prima etapa a unui mare ansamblu, mai mici decat intentia initiala a dezvoltatorilor

Noi spatii de productie si depozitare, pe mai mult de 8 mii mp sc

Tarifele pentru project management, influentate de mai multi factori

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/oct 2019

Sus