Oferte locuri de munca top

Pot fi infiintate zone metropolitane, dar cu centuri verzi

Zone metropolitane pot fi de acum înființate în jurul orașelor mari, conform unei legi promulgate de președintele Klaus Iohannis.

Noua Lege nr.190/2019 prevede că, pentru dezvoltarea echilibrată a teritoriului din zona capitalei României şi a municipiilor de rangul I şi II cu cel puţin 40.000 de locuitori, unităţile administrativ-teritoriale de bază din aceste zone se pot asocia într-un parteneriat voluntar în scopul înfiinţării de zone metropolitane aferente spaţiului urban.

Asocierea contribuie la întărirea complementarităţilor între aceste unităţi şi factorii de decizie interesaţi în dezvoltarea teritoriului.

Mai exact, o zonă metropolitană cuprinde teritoriul administrativ al oraşului centru polarizator şi al unităţilor administrativ-teritoriale cuprinse în zona de navetism a acestuia, la distanţe de până la 30 km, care respectă condiţia de continuitate spaţială şi în cadrul căruia s-au dezvoltat relaţii de cooperare pe multiple planuri.

Centuri verzi în jurul municipiilor

Totodată, în planurile urbanistice elaborate şi aprobate se va prevedea înfiinţarea de centuri sau zone verzi în jurul capitalei României şi al municipiilor de rangul I şi II. Aceasta pentru a proteja elementele cadrului natural, a preveni extinderea necontrolată a localităţilor urbane şi a asigura spaţii de agrement şi recreere.

 

 

 

 

 

 

Citiți și:

Se pregateste realizarea unui nou stadion

Un nou proiect logistic va fi dezvoltat pe 12 ha, langa Bucuresti

Cat costa manopera pentru fundatii speciale

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/oct 2019

Sus