Solplanet x AeroFix

Portul Braila, modernizat cu peste 26 mil euro, din fonduri europene

Portul Brăila urmează să fie modernizat și extins cu o investiție ce depășește 26 milioane de euro. Două asociații au depus oferte pentru acest contract:  Tracon SRL- Consal Trade SRL și Hercules – Interconstruct SRL – Concivia.

Ieri au intrat în vigoare, prin publicarea lor în Monitorul Ofiical, indicatorii tehnico-economici ai obiectivului „Port Brăila – Lucrări de infrastructură portuară a sectorului portuar din Incinta Bazin Docuri„.

După acest pas vor putea fi accesate fonduri europene nerambursabile, disponibile prin POIM 2014-2020, pentru finanțarea proiectului.

Investiția are o valoare totală de 127.136.310 lei, inclusiv TVA, din care valoarea lucrărilor de construcții și montaj este de 99.815 mii lei.

Beneficiarul proiectului este Compania Națională «Administrația Porturilor Dunării Maritime» – S.A. Galați, care a lansat în luna august a acestui an licitația pentru acest obiectiv. Valoarea contractului a fost estimată la 87.445.967 lei. Licitația se află în stadiu de evaluare a calificării.

Proiectul include următoarele lucrări:

* modernizarea și reabilitarea a 8 dane

* reabilitarea drumurilor de utilitate publică, acestea având o lungime totală de 2.811 m

* dezvoltarea și modernizarea infrastructurii utilitare a portului.

Durata de realizare a investiției este de 24 luni.

Terenul și infrastructura sunt proprietatea statului român, domeniu public și au fost concesionate beneficiarului APDM pe o perioadă de 49 ani, începând cu data de 12 septembrie 2008.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2020

Sus