Oferte locuri de munca top

PORR, rating de top la evaluarea internațională pe tema schimbărilor climatice

Grupul PORR AG a primit rating de top la evaluarea internațională privind schimbările climatice, impresionând prin strategia sa de eficiență energetică și reducere a emisiilor.  Astfel, la categoria Schimbări Climatice, furnizorul de rating, Carbon Disclosure Project (CDP)*, a acordat Grupului PORR calificativul „A”, care îl plasează în grupa „Leadership”.

„Suntem deosebit de încântați că am obținut punctaje excepțional de mari nu numai în comparație cu competitori internaționali din sectorul construcțiilor, ci și în comparație cu toate companiile participante, indiferent de sector, din Europa și din întreaga lume”, a declarat CEO-ul PORR, Karl-Heinz Strauss.

PORR a participat și la categoria Apă – pentru prima dată în acest an – și a obținut de la bun început calificativul B.

Protecția mediului înconjurător, puternic ancorată în strategia companiei

În 2020, PORR a reușit să crească cantitatea de energie autogenerată cu 114%, până la 337 MWh, într-un singur an. De asemenea, s-a înregistrat o mărire semnificativă a cantității de material reciclat utilizat, în creștere cu 7.586 de tone. Ținta declarată, de reducere a emisiilor totale cu 7,5% până în 2020 față de 2015, a fost îndeplinită și chiar depășită.

În ceea ce privește achiziționarea utilajelor de construcții, Grupul PORR AG cumpără echipamente de ultimă generație, cu accent pe motoare și energii alternative. Gestionarea echipamentelor și a flotei este controlată la nivel central. Vechile facilități de producție sunt modernizate în mod continuu, iar logistica șantierelor este optimizată – pentru a crește eficiența energetică, pe de o parte, în timp ce se reduc emisiile de gaze cu efect de seră (GES), pe de altă parte. Cu clădirile pe care le ridică, PORR nu se concentrează doar pe metoda de construcție în sine, ci și pe menținerea celei mai scăzute amprente de carbon posibile pe parcursul întregului ciclu de viață al clădirii.

Karl-Heinz Strauss consideră ratingul CDP din acest an ca fiind un imbold pentru îmbunătățirea în continuare a strategiei de protecție a mediului și a climei.

„Pentru 2022 planificăm și alte proiecte de construcție durabile și sigure pentru viitor, proiecte care vor stabili noi etaloane de acum înainte. Vedem asta ca pe o misiune importantă. Consumul intens de resurse înseamnă că sectorul construcțiilor și imobiliarelor are o responsabilitate-cheie de a proteja mediul”, a mai spus acesta.

Carbon Disclosure Project (CDP) este o organizație caritabilă non-profit care oferă un sistem global de raportare pentru investitori, companii, orașe, țări și regiuni, cu scopul de a măsura impactul lor asupra mediului. Astfel se pun bazele unui viitor cu un climat intact, fără defrișări și cu apă curată pentru toți.

Sus