Oferte locuri de munca top

POR: prevederi pentru cereri de plata si verificari, pana la sfarsitul anului

A fost stabilită perioada de depunere a cererilor de plată și rambursare în cadrul Programului Operațional Regional, precum și modul de realizare a verificării cererilor de rambursare și plată.

Aceasta conform unei noi instrucțiuni ce este valabilă până la sfârșitul acestui an.

Astfel, organismele intermediare vor solicita beneficiarilor de proiecte finanțate în cadrul POR 2014 -2020 să realizeze demersurile necesare pentru depunerea:

* cererilor de plată până la data de 6 noiembrie 2020;

* cererilor de rambursare aferente cererilor de plată până la data de 7 decembrie 2020;

* cererilor de rambursare până la data de 23 noiembrie 2020.

Organismele de Intermediare vor transmite cererile la AM POR astfel:

– termenul limită de transmitere a cererilor de plată este data de 13 noiembrie 2020;

– termenul limită de transmitere a cererile de rambursare aferente cererilor de plată este data de 10 decembrie 2020;

– termenul limită de transmitere a cererilor de rambursare este data de 4 decembrie 2020.

Verificarea cererilor de rambursare și plată

Cererile de rambursare sau plată, avizate de OI sau autorizate de AM începând cu data de 2 noiembrie 2020, pot fi verificate utilizăndu-se lista de verificare simplificată.

În trimestrul I al anului 2021 vor fi reverificate pe baza listelor de verificare prevăzute la Capitolul 7 – Procedura de autorizare a cheltuielilor din Manualul de verificare și autorizare a cheltuielilor.

În luna mai 2021, după reverificarea cererilor de rambursare/plată de către OI, AM POR poate reverifica aceste cereri, pe bază de eșantion.

Efectuarea vizitelor pe teren

Efectuarea vizitelor pe teren pentru verificarea cheltuielilor solicitate prin cereri de rambursare depuse de beneficiari în anul 2020, inclusiv pentru cererile de rambursare finale se poate realiza în trimestrul I al anului 2021.

De asemenea, având în vedere situația generată de pandemia Covid-19, dacă în urma analizei la nivel de OI se consideră că nu este oportună efectuarea vizitei pe teren la momentul rambursării a 40% din valoarea eligibilă a contractului de finanţare, vizita poate să fie amânată pentru a fi efectuată la următoarea cerere depusă ulterior pe parcursul anului 2021.

OI-urile vor putea transmite la AMPOR în vederea verificării și autorizării cheltuielilor eligibile, cererile de rambursare finale pentru care nu s-au putut efectua vizitele pe teren.

 

Descărcați aici Instrucțiunea AM POR nr. 177

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus