Oferte locuri de munca top

POR: evaluare, selectie si contractare, in starea de alerta

A fost prelungită perioada de aplicare a prevederilor legate de procesul de evaluare, selecție și contractare în cazul proiectelor finanțate prin POR. Este vorba despre prevederile instaurate prin Instrucțiunea nr. 145/2020 din 24 martie, care sunt valabile și pe perioada stării de alertă.

Astfel, conform noii Instrucțiuni nr.153/2020, vizitele la fața locului se pot efectua pentru toate axele prioritare, mai puțin axele prioritare 1-2, cu participarea expertului tehnic din cadrul comisiei de evaluare tehnică și financiară și a unui reprezentant al OI, de preferat secretarul sau președintele comisiei de evaluare tehnică și financiară.

Pentru toate axele prioritare, la vizita la fața locului, se va prelua o declarație pe proprie răspundere a solicitantului la finanțare cu privire la conformitatea documentelor încărcate în MYSMIS. Corespondența cu originalul a documentelor anexate la cererea de finanțare nu mai este obligatoriu a fi verificată.

Cu toate acestea, dacă OI consideră necesară verificarea conformității unui anumit document cu originalul, va solicita documentul respectiv și va menționa în raportul de vizită la fața locului. Expertul tehnic și reprezentantul OI care au participat la vizita la fața locului au obligația întocmirii formularului de vizită la fața locului și menționarea aspectelor constatate.

Este permisă realizarea vizitelor de monitorizare OI în situațiile în care acestea se pot efectua în condiții de siguranță, în conformitate cu prevederile aplicabile în perioada stării de alertă, aspecte asumate de către OI.

De asemenea, perioada de depunere a proiectelor pentru apelul cu cod SMIS POR/2019/1/1.1/OS 1.2/1, se prelungește până la data de 30 iunie 2020, ora 12.00. În termen de maxim 5 zile lucrătoare de la intrarea în vigoare a instrucțiunii, personalul SECP va procesa în MYSMIS modificările legate de prelungirea perioadei de depunere a proiectelor pentru apelul mai sus menționat.

 

Descărcați aici Instrucțiunea POR nr. 153

 

 

 

 

 

Citiți și:

Cat costa un abonament pentru lucrari de mentenanta a instalatiilor

Constructii cu peste 50 mii mp sc vor fi desfiintate

Expansiunea marilor retele de retail continua cu trei noi unitati in provincie

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2020

Sus