Oferte locuri de munca top

Poluare in zona santierelor autostrazii A0

Agenția pentru Protecția Mediului București a organizat un control la unul dintre șantierele construcției autostrăzii A0. Garda de Mediu a confirmat existența poluării, în urma sesizărilor cetățenilor.

Controlul a fost efectuat la șantierul situat în comuna Domnești, Șoseaua Curtea Domnească, județul Ilfov, unde se execută lucrări de construire de către Aktor SA.

În perioda verificărilor efectuate în zona șantierului s-a constatat un disconfort olfactiv

creat de praful produs în șantier care poate afecta imobilele învecinate, societatea neluând toate măsurile care se impun în vederea limitării emisiilor de poluanți în atmosferă conform prevederilor Legii nr. 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător. Aktor SA a fost sancționată contravențional.

Totodată, societatea va trebui să ia toate măsurile necesare în vederea evitării apariției de disconfort creat de praf, noroi, zgomot, față de imobilele învecinate. Soluția găsită este umezirea periodică a căilor de acces către șantier.

Reabilitarea unui tronson DJ, de circa 30 mil euro, primeste doua oferte

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Ilfov va urmări măsurile impuse până la finalizarea lucrărilor, luând măsurile legale ce se impun conform competențelor.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus