Oferte locuri de munca top

Polonia: trei drumuri expres vor fi construite în jurul Varşoviei

drum_nationalBanca Europeană pentru Investiţii (BEI) a acordat Poloniei un credit de 490 de milioane de euro pentru construirea a trei secţiuni de drum expres în zona Capitalei.

Proiectele finanţate presupun construirea unei secţiuni din S8, drum express adiacent centurii Varşoviei, un tronson de 22 de km cu două benzi pe sens de la Radziejowice şi un tronson cu trei benzi pe sens de la Marki.

BEI mai finanţează prin banca locală BGK construirea a 108 km de drum expres în cadrul S17 şi S12 din Varşovia prin Kurów până la Puławy. Proiectele propuse sunt eco-frindly şi vor beneficia de izolare fonică, treceri pentru animalele sălbatice, sisteme de scurgere.

“Fondurile BEI vor ajuta la eliminarea blocajelor şi reducerea timpului de călătorie către Varşovia”, a declarat László Baranyay, vice-preşedinte BEI.

BEI a finanţat până acum construcţia a 808 km de autostradă şi 932 de km de drumuri expres în Polonia.

În 2014 împrumuturile BEI acordate pentru reţeaua poloneză de drumuri şi căi ferate totalizează 2 miliarde de euro, un miliard de euro fiind acordat la începutul anului pentru construcţia S3 şi S5.

Sus