Oferte locuri de munca top

Politia ancheteaza evaziunea fiscala in constructiile civile

 Într-un dosar de evaziune fiscală  în domeniul lucrărilor de construcţii ale clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale poliţiştii din Capitală au efectuat mai multe percheziții în cursul zilei de astăzi.

Astfel, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București-Serviciul de Investigare  a Criminalităţii Economice, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi cu sprijinul Inspectoratelor Judeţene de Poliţie Călăraşi şi Dâmboviţa au efectuat un număr de 12 percheziţii domiciliare în Municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Giurgiu, Dâmboviţa şi Călăraşi, la locuinţele şi sediile sociale ale mai multor persoane fizice şi juridice implicate în săvârşirea unor infracţiuni de ,,evaziune fiscală” în domeniul ,,lucrărilor de construcţii ale clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale”.

În fapt, din probatoriul administrat au rezultat indicii temeinice că în anul 2014, reprezentanţii mai multor societăţi care au ca obiect principal de activitate ,,lucrări de construcţii ale clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale” nu au înregistrat în evidenţele contabile şi nu au declarat organelor fiscale veniturile realizate, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, cauzând un prejudiciu estimat la acest moment de aproximativ 1.200.000 lei.

Operaţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia Operaţiuni Speciale.

Polițiștii fac precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. Dealtfel, ei nu au făcut public numele celor percheziționați.

 

 

Citiți și:

Lucrarile la un mare ansamblu rezidential vor demara intr-o luna

Va incepe construirea unui ansamblu cu 12 blocuri

Nou mare proiect de constructii ingineresti

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.7/oct 2018

01

Sus