Oferte locuri de munca top

Polistiren neconform vândut în piaţă

olisitrenO serie de produse comercializate de câţiva producători de polistiren expandat nu au aplicată eticheta pe ambalaj sau aceasta nu conţine denumirea sau caracteristicile tehnice, ci doar un tabel general cu toate produsele şi caracteristicile aferente pe care le introduce în piaţă producătorul respectiv.

Situaţia a fost constatată de Asociaţia Producătorilor de Polistiren Expandat din România (ROMEPS) ca rezultat al acţiunilor de monitorizare a calităţii din luna februarie a anului 2015.

În plus, ROMEPS a constatat că selectarea unei variante pentru produsul pus la vânzare este făcută prin bifarea cu marker pe folie, de cele mai multe ori doar ca urmare a cererii, iar produsele nu sunt însoţite de declaraţie de performanţă, aşa cum prevede legea.

În acest fel, există riscul ca în depozite să fie vândute pentru izolarea faţadelor produse nerecomandate pentru utilizare externă, în special EPS 50 şi EPS 60, lucru care afectează calitatea lucrărilor de termoizolare şi randamentul termic al izolaţiei.

ROMEPS atrage atenţia că astfel de practici au ca rezultate inducerea în eroare a cumpărătorilor şi înşelarea acestora în sensul achiziţionării unui produs care este impropriu aplicaţiei pentru care este folosit. În final, toate aceste elemente se transpun într-o calitate îndoielnică a termoizolaţiei, care nu va genera eficientizarea consumului de energie electrică şi termică şi nu va reduce semnificativ valorile facturilor.

Iniţiativa ROMEPS se încadrează în programul “Quality Control”, care prevede o activitate permanentă şi susţinută de monitorizare a calităţii, pentru tot polistirenul comercializat pe teritoriul României.

Sus